Concert Pete Morton - 3 september 2022

Wat: Kleinschalig Folk Concert Pete Morton
Waar: Yoga studio Citta - Coppeliaschouw 1 te Zoetermeer (Woonhart, naast De Hypotheker)    Route
Wanneer: Zaterdag 3 september 2022, 20:00 uur tot ca 22:00 uur, twee sets met pauze tussendoor.
Toegang: € 15,00, dit is inclusief drankjes en hapjes.
Aanmelden: via mail aan studiocitta@studiocitta.nl

Pete Morton is een van Engelands beste singer-songwriters en vertolkers van het traditionele lied, en een ras-entertainer. Hij is al een professionele zanger sinds de jaren 80 en is de afgelopen twaalf jaar regelmatig naar Zoetermeer gekomen voor optredens.
Pete heeft een flink aantal CD’s geproduceerd en treedt over de hele wereld op. Veelal solo, maar ook regelmatig samen met andere artiesten.

De onderwerpen in Pete zijn liedjes zijn gevarieerd, vaak sociaal bewogen, over wereldnieuws, maar ook over luchtige alledaagse zaken. De liedjes zijn vaak geschreven met een enorm gevoel voor humor en op een hele originele wijze, en altijd schijnt er hoop aan de horizon.

Tijdens zijn boeiende concerten zingt hij niet alleen een selectie van zijn liedjes met zijn krachtige stem en eigenzinnige gitaarspel, maar hij vertelt ook de achtergrondverhalen achter de liedjes. Met zijn innemende karakter weet hij het publiek altijd te verleiden tot het meezingen van het refrein van zijn liedjes.

Zijn uitgebreide discografie (een paar voorbeelden hierboven) is twee jaar geleden aangevuld met de CD “A Golden Thread”, die door de pers unaniem enthousiast werd ontvangen. Op deze CD levert hij op zijn eigen muzikale wijze commentaar op actuele onderwerpen als migratie, klimaatverandering en basisinkomen. Inmiddels zijn er al weer een flink aantal nieuwe liedjes bijgeschreven, waarvan er een aantal tijdens het concert zullen worden gezongen.

Als onderdeel van een korte Nederlandse tour wordt het Zoetermeerse concert dit jaar gegeven op zaterdagavond 3 september (aanvang 20:00 uur, deur open om 19:30 uur) in yogastudio Citta aan de Coppeliaschouw 1 in het Woonhart van Zoetermeer.

U kunt meer over Pete Morton lezen op zijn website petemorton.com, of beluister de clips hieronder. Wanneer u vragen heeft over het concert, bel of mail dan met Michiel ten Brug via 06-2466 1162 of info@constantmotion.nl.

Tenslotte kunt u nog een poster voor het concert bekijken.

Foto's van Pete's vorige concert bij Citta, op 16 oktober 2021